Pääluottamusmiehen palsta

 

24.3.2023

Määräaikaisuudet

Kaikesta huolimatta suoritamme kuitenkin määräaikaisuus tarkastelun nyt keväällä. Joten jos sinulla on ketjutettuna työsopimuksia ja haluaisit että katsomme olisiko mahdollisuuksia vakinaistamiseen niin laita minulle kauanko niitä on ketjutettu ja syy määräaikaisuuteen. Projektityöntekijöitä on myös mahdollista vakinaistaa jos katsotaan että henkilö on tehnyt projektista toiseen samankaltaista työtä.

Laittakaa niitä minulle huhtikuun loppuun mennessä anruvi@utu.fi. 

Toinen asia on mahdollinen lakko. Siellä neuvotellaan eikä vielä voi sanoa miten lopulta käy. Ratkaisu saattaa tulla ihan viime hetkellä. Jos viimeiseen päivään mennessä ei ole tullut ratkaisua, järjestöt antavat varmasti lakkovaroituksen. Se tarkoittaa sitä, että yliopistot menevät lakkoon ensin vain päiväksi yliopisto kerrallaan. Samalla kun joku yliopisto on lakossa, muut järjestävät jonkinnäköisen mielenilmaisun vaikkapa hernesopan äärellä. Tämä on kuitenkin sitten vasta työpäivän jälkeen. Palataan siihen sitten jos alkaa näyttää siltä että lakot näyttävät todennäköisiltä. Turun yliopisto tuskin kuitenkaan on ensimmäisenä lakossa. Jos kuitenkin joudumme tilanteeseen missä olisimme lakossa niin liitolta saa sitten lakkokorvauksen joka viimeksi kun katsoin oli 160 euroa/päivä.

Meistä kukaan ei halua lakkoon mutta mielelläni kuitenkin minä ottaisin hiukan enemmän palkkaa, pitäisin lomarahat ja pitkät lomat. Joten pidetään yhtä, silloin olemme vahvoja. Teemme tämän yhdessä Jukon ja Pron kanssa.

 

Mukavaa viikonloppua kaikille,

Anne

 

3.3.2023

TES-neuvottelut

Nyt kun on jotenkin selviydytty muutosneuvotteluista onkin sitten aika odotella TES-neuvotteluiden tulosta. Tai mitä niistä ei synny. TES on irtisanottu joka tarkoittaa sitä että olemme huhtikuun alusta sopimuksettomassa tilassa. Tietenkin noudatamme vanhaa TESsiä silti. Pyrimme varautumaan mahdollisiin lakkoihin, jotka tullaan toteuttamaan taas portaittain mikäli siihen joudutaan. Toivottavasti emme joudu.

Työnantaja on sitä mieltä että jokainen yliopisto voisi sopia palkoista paikallisesti joka ei ole mahdollista koska se on kirjoitettu meidän TESsiin. Mehän olisimme tietysti aika tiukassa paikassa koska meillä on juuri ollut muutosneuvottelut. Palkankorotukset ovat kyllä kirjattu budjettiin. Jäämme odottamaan mitä tietoa sieltä neuvottelijoilta meille tulee ja pidän teidät ajan tasalla.

Jos teillä on kysymyksiä muutosneuvotteluihin tai TES neuvotteluihin liittyen niin olkaa yhteydessä.

Anne Rumpunen-Virtanen

Pääluottamusmies

anruvi@utu.fi